Jídelní lístek

 

TAPAS / SNACK

 

Grilované tygří krevety /3ks/ s omáčkou ali-oli a rukolou

Grilled black tiger prawns /3pc/ with ali-oli sauce and rocket

Sommeliér doporučuje: Cava Brut

 

                                                                                  225 Kč

 

„Salpicón“ salát z marinovaných mořských plodů

 „Salpicon“ marinated seafood salad

Sommeliér doporučuje: Cava Brut

 

                                                                                  130

 

„Croquetas“ smažené krokety se sušenou šunkou a ali-oli

„Croquetas“ fried dried ham croquettes with garlic mayonnaise

Sommeliér doporučuje: Primitivo IGT

 

                                                                                  110

 

„Morcilla“ pečené krvavé jelítko s karamelizovanou cibulí a jablky

Roasted black pudding with caramelized onion and apples

 Sommeliér doporučuje: Primitivo IGT

 

                                                                                  95 Kč

 

„Queso Manchego“ ovčí sýr s rajčatovým želé a piniemi

„Queso Manchego“ sheep cheese with tomato jelly and pine nuts

 Sommeliér doporučuje: Chardonnay Vin de Pays d’Oc

 

                                                                                  170

 

Jamón Serrano gran reserva 18 měsíců /50 g/

Jamón Serrano gran reserva 18 months /50 g/

 

160 Kč

 

Plato tapas – 6 předkrmů dle denní nabídky

 Plato tapas – 6 starters of the day

 

265 Kč

 

Plato Cortador – výběr uzenin a španělské šunky /80 g/

Plato Cortador – selection of sausages and spanish ham /80 g/

 

265 Kč

 

Výběr sýrů dle denní nabídky /80 g/

Selection of daily cheeses /80 g/

 

185 Kč

 

Marinované španělské olivy Manzanilla

 Marinated spanish olives Manzanilla

 

            99 Kč

POLÉVKY / SOUPS

 

Bouillabaisse s mořskými rybami, tygří krevetou a omáčkou Rouille

Bouillabaisse with fish, black tiger prawn and sauce Rouille

115 Kč 

Krém z pečené dýně s kokosovým mlékem

Roasted pumpkin soup with coconut milk

65 Kč

 Kuřecí vývar s masem a žloutkovými nudlemi

Chicken broth with meat and yolk noodles

55 Kč

 

 

TĚSTOVINY A RISOTTO / PASTA  AND  RISOTTO

 

Dýňové risotto s espumou z kozího sýru a rukolou

Pumpkin risotto with goat cheese foam and rocket

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

185 Kč

 

Gnocchi se zvěřinovým ragú, kaštany a houbami

Gnocchi with venison ragout, chestnuts and mushrooms

Sommeliér doporučuje: Primitivo IGT

220 Kč

  

Spaghetti s tygřími krevetami, cuketou, česnekem a chilli

Spaghetti with black tiger prawns, zucchini, garlic and chilli

Sommeliér doporučuje: Baron de Ley rosado

295 Kč

 

Spaghetti „Carbonara“ (quanciale, žloutky, černý pepř)

Spaghetti alla carbonara (quanciale, egg yolks, black pepper)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

195 Kč

 

Spaghetti „Pomodoro" (česnek, rajčata, bazalka)

Spaghetti „Pomodoro" (garlic, tomato, basil)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

175 Kč

 

Spaghetti „Aglio Olio e peperoncino" (česnek, chilli, olivový olej)

Spaghetti „Aglio Olio e peperoncino" (garlic, chilli, olive oil)

Sommeliér doporučuje: Pinot Grigio IGT Fradei, Pavia

175 Kč

RYBY A PLODY MOŘE / FISH AND SEAFOOD

 

Grilovaná chobotnice /300 g/ s majonézou z uzených rajčat, kapary,

chorizem, bramborami grenaille a sušenými rajčaty

Grilled octopus /300 g/ with smoked tomato mayonnaise, capers, chorizo,

potatoes grenaille and dried tomatoes

Sommeliér doporučuje: Jané Ventura Vinyes Blanques

445 Kč

 

Steak z mečouna /180 g/ s květákovým pyré, obilovinou „quinoa“

a salátem z mořských řas

Swordfish /180 g/ with cauliflower puree, quinoa and seaweed salad

Sommeliér doporučuje: Picpoul de Pinet AOP

450 Kč

 

Čerstvá ryba dle denní nabídky /180 g/ s grilovanou sezonní zeleninou

a bazalkovým pestem

Fish of the day /180 g/ with roasted seasonal vegetables and basil pesto

Sommeliér doporučuje: Picpoul de Pinet AOP

399 Kč

 

 

MASA / MEAT

 

„Kukuřičné kuře“ kuřecí prso Supreme /200 g/ s česnekovým risottem,

mladým špenátem a polosušenými cherry rajčaty

Corn fed chicken breast /200 g/ with garlic risotto, baby spinat and semi-dried tomatoes

Sommeliér doporučuje: Riesling Feinherb

275 Kč

„Pluma Iberico“ steak z vrchní části hřbetu iberských prasat /200 g/

s konfitovanými topinambury, pečenou šalotkou a bramborovým pyré

„Pluma Iberico“ pork steak /200 g/ with confit jerusalem artichoke,

roasted shallot and potato puree

Sommeliér doporučuje: Primitivo IGT

340 Kč

 

 

Kachní prsa na medu a smažený kachní konfit /200 g/ s dýňovým pyré,

asijskými houbami a omáčkou Cumberland

Honey glazed duck breast and fried duck confit /200 g/ with pumpkin puree,

asian mushrooms and sauce Cumberland

Sommeliér doporučuje: Cucos de la Alberquilla DOP

395 Kč

 

„Striploin“ steak z hovězí roštěné /200 g/ s bramborovou krustou,

restovanou sezonní zeleninou a omáčkou demi glace

„Striploin“ steak /200 g/ with potato crust, pan-roasted season vegetables

and sauce demi glace

Sommeliér doporučuje: Mineral De Montsant

399 Kč

 

SALÁTY / SALADS

 

„Vitello Tonnato“ salát s telecím roastbeefem /120 g/, tuňákovou omáčkou,

cherry rajčaty, rukolou a smaženými kapary

„Vitello Tonnato“ veal roastbeef salad /80 g/ with tuna sauce, cherry tomatoes,

 rocket and fried capers

Sommeliér doporučuje: Riesling Feinherb

270 Kč

 

Podzimní salát se zapečeným kozím sýrem, pečenou červenou řepou,

vlašskými ořechy a brusinkovým vinaigrette

Autumn salad with baked goat cheese, roasted beetroot, wallnuts and cranberry vinaigrette

Sommeliér doporučuje: Green Grüner Veltliner

210 Kč

 

Malý listový salát s čerstvou zeleninou a citrusovým vinaigrette

Mixed vegetable salad with citrus vinaigrette

99 Kč

 

 

DEZERTY / DESSERTS

 

Vanilkové Créme Brulée s čerstvým ovocem

Vanilla Créme Brulée with fresh fruits

Sommeliér doporučuje: Legendario Elixír

95 Kč

 

Čokoládová tartaletka s višněmi a mascarpone

Chocolate tart with cherries and mascarpone

Sommeliér doporučuje: Sherry Pedro Ximenez 12 y.o.

110 Kč

 

Dýňový cheesecake s pekanovými ořechy a slaným karamelem

Pumpkin cheesecake with pecan nuts and salted caramel

Sommeliér doporučuje: Cava Brut

95 Kč

 

„Affogato“ vanilková zmrzlina s hořkou čokoládou zalitá šálkem espressa

„Affogato“ vanilla ice cream with chocolate and espresso

95 Kč

 

Kopeček zmrzliny nebo sorbetu dle denní nabídky

Scoop of daily ice-cream or sorbet

40 Kč

 

 

Všechny naše pokrmy obsahují alergeny, jste-li alergik, prosím, vždy informujte obsluhu před Vaší objednávkou. Konkrétní informace o alergenech žádejte u obsluhy.